در معرفی کتاب آمده:
فنِ منطق را ارسطو دانشمند بزرگ یونانی وضع یا تدوین کرده است. بعدها دانشمندان اسلامی آن را،همانند دیگر علوم و فنون یونانی، به زبان ساده عربی برگرداندهاند. فنِ منطق، روش درست استدلال کردن و درست اندیشیدن را به ما یاد میدهد. ما با آموزش فنِ منطق میتوانیم ساختار ظاهری استدلال های درست را از ساختار نادرست بازشناسیم.
حال اگر استدلالی که ساختاری درست دارد، مقدمههایش هم بر اصول بدیهی و یا تجربه های علمی استوار باشد، می توانیم صادقبودن آن راهم بپذیریم. روشن است که اگر ساختار صوری استدلالی ناقص باشد،یا مقدمهای استدلال، از مطالبی از قبیل توهمات و باورهای بیپایه و اساس و تخیلات شاعرانه و گفتههای بی اعتبار این و آن فراهم شده باشد، نمیتوان صادق بودن نتیجهی آن استدلال را پذیرفت.
گزیده ای از کتاب
استقرا پیبردن از بررسی چند مورد خاص به یک قانون کلی و عام است. هرگاه اشخاص مختلف، آزمایشی را در موردی خاص، در مکان ها و زمانهای متفاوت و در شرایط مشابه،به دفعات تکرار کنند، نتیجه ای که از آن به دست میآید، همیشه، در همهجا و در همهی زمان ها، با تکرار آن آزمایش، همان نتیجه به بار خواهد آمد، و دیگر نیازی به آن نخواهد بود که هر کس از نو دست به تکرار این تجربه بزند تا درستی آن بر او ثابت شود.
روش استدلال استقرایی برای کشف رابطهی علت و معلولی بین پدیدههای طبیعی و اجتماعی به کار میرود. چون اساس علوم طبیعی و علوم انسانی بر آزمایش و تجربه استوار است، از اینرو نمیتوان هرگز تصور کرد که رویدادی خلاف آنچه در این گونه آزمایشهای دقیق دیدهشده، روی دهد. تجربه و تکرار آن، به انسان ثابت کرده که آب همواره و در همه جا تقریبا درحرارت صد درجه به جوش می آید.
برای سفارش آنلاین این کتاب، اینجا کلیک کنید.