کتاب بارقهی کائنات: نگاهی بر میراث جهانی چغازنیبل به قلم کامیار عبدی و با نظر علمی مهرنوش زاده دباغ و با ناظر پروژه عاطفه رشنوئی نگاشته شده است. این کتاب، پس از کتاب چهارجلدی چغازنبیل که ترجمهی آن به سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵ باز میگردد، اولین کتابی که به زبان فارسی و با هدف معرفی دقیقتر تمدن عیلام شهر دوراونتاش و معبد چغازنبیل به زبان ساده تدوین و چاپ شده است.
حدود هشتاد و هفت سال از شناسایی شهر عیلامی دور اونتاش میگذرد. این شهر در مطالعات عیلام پژوهشی در سراسر دنیا، به جایگاه خاصی دست یافت. اگر نگاهی به تمامی کتابهای چاپ شده و همایشهای بینالمللی در حوزه عیلام بیندازید، قطعا تصویری از زیگورات چغازنبیل بر جلد یا پوستر آن جلوهگری کرده است. هر چند چغازنبیل و زیگوراتش در دنیای باستانشناسی، معماری و مرمت در مقام بالایی قرار دارد، آگاهی عموم مردم از آن بسیار کم است. عدم شناخت چغازنبیل و اهمیت آن نزد مردم، ضرورت تهیه و تدوین کتابی ساده در معرفی شهر برای مخاطب عمومیتر را بیش از پیش ساخت. کتاب حاضر، نتیجه جمعبندی مجموعهای از مطالعات نیم قرن اخیر در مورد محوطه عیلامی چغازنبیل است که به قلم شیوای باستانشناس چیره دست، دکتر کامیار عبدی و به همت و ابتکار پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه نگاشته شده است.
در تدوین این کتاب تلاش شده که از اولین گزارشهای کاوشگران چغازنبیل تا مقالات تحلیلی سالهای اخیر جمعبندی و مطالب آنها با زبانی ساده برای مخاطبان روایت شود. پس از مقدمهای از اهمیت این محوطۀ منحصر به فرد، تاریخچهای از مطالعات باستانشناسی در چغازنبیل ارائه شده است. نویسنده با معرفی مختصری از خاندان سلسله ایگه هلکی، پادشاهی اونتاش ناپیریشا، نیا و نسب عیلامی و کاسی او، دریچه ورود به این شهر را برای علاقهمندان میگشاید. بخش عمده کتاب به معرفی ساختارها، اجزا و اندام شهری این محوطه میپردازد. توصیف هر بنا، یافتههای به دست آمده از آن، کاربری و اهمیت آنها با جزئیات ترسیم شده و در معرفی ساختارها، از نقشههای به روز استفاده شده است. یکی از نقاط قوت کتاب تصاویر بازسازی شدۀ ساختارهای موجود است که برای اولین بار تهیه و به نمایش گذاشته شده است. فصلی از کتاب به معرفی انواع اشیا و یافتههای فرهنگی چغازنبیل پرداخته و با تصایر جدیدی از این اشیا که در گنجینههای موزه ملی ایران و موزه لوور قرار دارد، همراه است. فصل پایانی کتاب شامل معرفی خدایان عیلامی و غیرعیلامی مورد پرستش در چغازنبیل است، تبار و خویشکاری هریک و تجلی آنها در فرهنگها و محوطههای دیگر معرفی شده است.
روایت ساده و داستانی شهر اونتاش ناپیریشا با همه رموز و رویدادهای پیدا و پنهان آن در این کتاب بیان شده است. این روایت با تصاویری بکر، جدید و با کیفیت از جلوههای شهر و بازسازیهایی که تاکنون منتشر نشده و برای نخستین بار به علاقهمندان و متخصصان ارائه میشود، همراه شده است.
برای سفارش آنلاین این کتاب، اینجا کلیک کنید.